Ezek a világ legjobb alacsony költségvetésű (fapados) légitársaságai 2024-ben

Szerző képe

By Marketinges

Az utazás egyre népszerűbbé válik a világ minden táján, és az alacsony költségvetésű légitársaságok szerepe jelentős mértékben megnövekedett az elmúlt években.

Ezek a légitársaságok lehetővé teszik, hogy az emberek megfizethető áron utazhassanak, miközben a szolgáltatások minősége is folyamatosan javul.

A Skytrax által évente kiadott World Airline Awards listája alapján 2024 legjobb alacsony költségvetésű légitársaságai a következők.

Top 10 fapados légitársaság 2024

  1. AirAsia
  2. Scoot
  3. Volotea
  4. Flynas
  5. Transavia France
  6. IndiGo
  7. Vueling Airlines
  8. airBaltic
  9. Iberia Express
  10. Ryanair

1. AirAsia

Skytrax

Az AirAsia ismét az első helyen végzett, ezzel folytatva dominanciáját az alacsony költségvetésű légitársaságok között. Az AirAsia Ázsia-szerte ismert kiváló ügyfélszolgálatáról, megbízhatóságáról és kiterjedt útvonalhálózatáról. Az utasok számos desztináció közül választhatnak, és az AirAsia rendszeresen kínál promóciós ajánlatokat, amelyek még elérhetőbbé teszik a repülést.

2. Scoot

A Scoot, a Singapore Airlines leányvállalata, gyorsan felküzdötte magát a ranglista második helyére. A Scoot modern flottával és innovatív szolgáltatásokkal rendelkezik, amelyek között ingyenes WiFi és prémium ülőhelyek is megtalálhatók.

3. Volotea

A Volotea egy spanyol székhelyű alacsony költségvetésű légitársaság, amely 2012-ben kezdte meg működését. Az alapítója és vezérigazgatója Carlos Muñoz, aki korábban a Vueling egyik alapítója volt. A Volotea elsődleges célja, hogy kisebb és közepes méretű városokat kössön össze közvetlen járatokkal, amelyeket más légitársaságok ritkán szolgálnak ki.

A Volotea gyorsan bővítette útvonalhálózatát, és jelenleg több mint 100 európai desztinációt kínál, főként Dél-Európában, például Spanyolországban, Olaszországban, Franciaországban és Görögországban. A légitársaság különleges figyelmet fordít az ügyfélszolgálat minőségére és az utasok kényelmére, ugyanakkor versenyképes árakat kínál.

4. Flynas

A Flynas egy szaúd-arábiai székhelyű, alacsony költségvetésű légitársaság, amely 2007-ben kezdte meg működését. Az elsődleges célja, hogy megfizethető és kényelmes légi utazást biztosítson a régió utasai számára. A Flynas fő központja Rijádban található, de több bázissal is rendelkezik, például Dzsiddában és Dammamban.

A Flynas flottája elsősorban Airbus A320-as repülőgépekből áll, amelyek modern és kényelmes belső térrel rendelkeznek. Az utasok választhatnak különféle szolgáltatáscsomagok közül, beleértve az extra lábtérrel rendelkező üléseket, a fedélzeti étkezést és a szórakoztató rendszert. A légitársaság rendszeresen indít promóciókat és akciókat, amelyek révén még kedvezőbb áron lehet utazni.

5. Transavia France

A Transavia France egy francia székhelyű, alacsony költségvetésű légitársaság, amely a KLM és az Air France közös tulajdonában van. A légitársaság 2007-ben kezdte meg működését, és azóta Európa egyik jelentős diszkont légitársaságává vált. A Transavia France központja Párizs-Orly repülőtéren található, de számos más franciaországi bázissal is rendelkezik, például Lyonban és Nantes-ban.

A Transavia France flottája elsősorban Boeing 737-800 típusú repülőgépekből áll, amelyek modern és kényelmes belső térrel rendelkeznek. Az utasok választhatnak különféle szolgáltatáscsomagok közül, beleértve az extra lábtérrel rendelkező üléseket, a fedélzeti étkezést és a szórakoztató rendszert. A légitársaság célja, hogy megfizethető és kényelmes utazást biztosítson utasainak.

A Transavia France számos belföldi és nemzetközi járatot kínál, főként európai és mediterrán desztinációkba. Népszerű célállomásai közé tartozik Spanyolország, Portugália, Görögország és Marokkó. A légitársaság rendszeresen indít promóciókat és akciókat, amelyek révén még kedvezőbb áron lehet utazni.

6. IndiGo

Az indiai Indigo szintén előkelő helyet foglal el a ranglistán. Az Indigo kiváló ár-érték arányt kínál, és India legnagyobb alacsony költségvetésű légitársaságaként széles körű útvonalhálózatot biztosít. Az utasok értékelik az Indigo pontosságát és kényelmes szolgáltatásait.

7. Vueling Airlines

A spanyol Vueling Airlines is a legjobbak között szerepel. A Vueling széles útvonalhálózata és versenyképes árai miatt népszerű választás az utazók körében. A Vueling különösen a fiatalabb utazók körében népszerű, akik értékelik a rugalmas és megfizethető utazási lehetőségeket.

8. airBaltic

Az airBaltic egy Lettország székhelyű légitársaság, amely 1995-ben kezdte meg működését. Az elsődleges célja, hogy kényelmes és megfizethető légi utazást biztosítson a balti államok és a világ többi része között. Az airBaltic központja Riga nemzetközi repülőterén található, de bázisokkal rendelkezik Tallinban és Vilniusban is.

Az airBaltic flottája modern Airbus A220-300 típusú repülőgépekből áll, amelyek kiváló üzemanyag-hatékonyságot és kényelmet biztosítanak az utasok számára. Az utasok választhatnak különféle szolgáltatáscsomagok közül, beleértve az üzleti osztályú szolgáltatásokat, fedélzeti étkezést és szórakoztató rendszereket. A légitársaság célja, hogy magas színvonalú szolgáltatást nyújtson megfizethető áron.

Az airBaltic számos belföldi és nemzetközi járatot kínál, főként Európába, de az utóbbi években növelte jelenlétét a Közel-Keleten és Ázsiában is. Népszerű célállomásai közé tartozik Németország, Finnország, Franciaország, Oroszország és az Egyesült Arab Emírségek. A légitársaság folyamatosan bővíti útvonalhálózatát, hogy minél több desztinációt kínáljon az utasoknak.

9. Iberia Express

Az Iberia Express egy spanyol székhelyű, alacsony költségvetésű légitársaság, amely az Iberia Airlines leányvállalataként 2012-ben kezdte meg működését. A légitársaság fő célja, hogy versenyképes árakat kínáljon, miközben kiváló szolgáltatást nyújt az utasoknak. Az Iberia Express központja Madrid-Barajas nemzetközi repülőterén található.

Az Iberia Express flottája elsősorban Airbus A320-as típusú repülőgépekből áll, amelyek kényelmes és modern belső térrel rendelkeznek. Az utasok választhatnak különféle szolgáltatáscsomagok közül, beleértve az extra lábtérrel rendelkező üléseket, fedélzeti étkezést és szórakoztató rendszereket. A légitársaság célja, hogy megfizethető és megbízható utazást biztosítson, miközben az Iberia Airlines minőségét és megbízhatóságát kínálja.

Az Iberia Express számos belföldi és nemzetközi járatot kínál, főként Európában. Népszerű célállomásai közé tartozik például Párizs, London, Berlin és Róma, valamint számos spanyol város, mint Barcelona, Sevilla és Malaga. A légitársaság folyamatosan bővíti útvonalhálózatát, hogy minél több desztinációt kínáljon az utasoknak.

10. Ryanair

A Ryanair továbbra is Európa egyik legnépszerűbb alacsony költségvetésű légitársasága. Bár a Ryanair híres az olcsó jegyeiről, a társaság az utóbbi években nagy hangsúlyt fektetett a szolgáltatásai minőségének javítására. Az utasok most már élvezhetik a kényelmesebb üléseket és a javított fedélzeti élményt.

A 2024-es World Airline Awards-ról

A World Airline Awards független és pártatlan díj, amelyet 1999-ben vezettek be, hogy egy valóban globális ügyfél-elégedettségi tanulmányt készítsenek. A legnagyobb légitársasági utaselégedettségi felmérés során a világ minden táján az utazók szavaznak, hogy meghatározzák a díjazottakat.

A felmérés és a díjkiosztó rendezvény minden költségét a Skytrax állja, a légitársaságok nem fizetnek belépési vagy regisztrációs díjat. A Díj logóinak és eredményeinek használata nem kerül díjazásra.

Az online ügyfélfelmérés 2023 szeptemberétől 2024 májusáig tartott. A 2023/2024-es felmérésben több mint 100 ügyfélnemzetiség vett részt. Több mint 350 légitársaság szerepel a végső díjazási eredményekben.

Az alacsony költségvetésű légitársaságok fontos szerepet játszanak a modern légi közlekedésben, lehetővé téve, hogy az utazás elérhetőbbé váljon a szélesebb közönség számára. Ezek a légitársaságok folyamatosan fejlesztik szolgáltatásaikat, hogy még kényelmesebb és megfizethetőbb utazási élményt nyújtsanak az utasoknak.